100 jaar bruidsmode door de tijd heen

1960-bruidsjurk-

Door de eeuwen heen is er heel wat veranderd in de mode, ieder jaar is weer een ander stijl in. Het ene jaar de skinny jeans, het andere jaar zijn de flair pijpen weer helemaal terug van weg geweest. Zo ook in de bruid wereld staat de mode nooit stil. Kijk mee naar 100 jaar mode: Van 1910 tot nu. En wat denk jij dat in stijl komt in het jaar 2020?

 100 jaar bruidsmode

1900 – 1910

Je vraagt je bijna af of de mensen wel gelukkig zijn, maar vroeger scheen het ongepast te zijn om te lachen op foto’s. Tegenwoordig is dat gelukkig anders. De foto’s zijn statig en de kleding ook. De bruiden droegen los zittende jurken, die bij de middel wel vaak aangesnoerd waren en een korset om alles strak te houden. Een grote sluier en versiering van echte bloemen sieren het opgestoken haar.

bruidsmode-1900-1910

 

1920

Dit prachtige bruidspaar is waarschijnlijk van stand, met een prachtige bruidsjapon met sluier, en de bruidegom in uniform.

1920-bruidsjurk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1930

Deze tijd doet je direct denken aan de film ‘The great Gatsby’. De jurken zijn rijkelijk versierd met kraaltjes. En de lange handschoenen doen hun intrede. Chique, alsof je naar een bal gaat, zo zijn de gasten ook gekleed. De mannen in een mooie smoking met witte das. Typisch is ook de gekrulde permanentjes, en de sluier die als een hoedje is vast gespeld aan beide zijden van het hoofd.

bruidsmode-1930

1940

bruidsmode-1940bruidsmode-1950

 

1950

Na de oorlog trouwden heel veel stelletjes, nadat die ellendige tijd voorbij was. Het geluk straalt dan ook van deze paartjes af! De jurken werden meer ‘cocktail’ lengte, de enkels mochten gezien worden!

bruidsmode-1960

 

bruidsmode-1970bruidsmode-1980bruidsmode-1990

 

(Foto’s via:

thedreamstress.com/ fortheloveoftrend.com/

Tags: , ,