Wat doe je al het regent op je bruiloft?

Ken je dat nummer nog? ‘It’s like rain on your weddingday’

Niet getreurd, want ook al regent het op je trouwdag dan kan je juist hele leuke foto’s maken met een doorzichtige paraplu! Laat je trouwdag niet verpesten door een paar spatjes (of plenzen) regen, maak er juist gebruik van! De fotograaf kan hier juist erg mooie foto’s maken doordat het licht erg mooi op de regen kan vallen, en misschien is er wel een regenboog die de hemel siert! Wij geven je inspiratie en tips om mooie trouwfoto’s te maken, gezellig onder de paraplu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip 1: De belangrijkste tip is natuurlijk: bestel nu een trouwparaplu! Verkrijgbaar in bijna alle kleuren van de regenboog of doorzichtig en in allerlei vormen en groottes.

Tip 2: Heb een plan B!

Heb je een buiten receptie gepland in een grote tuin of aan he strand? Dan moet je altijd in overleg met de locatie bespreken wat te doen als het regent. Je zou het binnen kunnen doen bij de locatie, in een feestzaal of strand tent. Je kan ook denken aan het huren van grote party tenten.

Tip 3: Kijk naar het weer.

En dan bedoelen we: het nieuws. meer dan 30% kans op regen? Tref dan alvast maatregelen zodat je goed voorbereid bent. En alsnog kan het weer in Nederland omslaan. Het ene moment sta je te genieten van de zon, het andere moment sta je ineens te midden van een plens bui. Je kan voor het weer-nieuws ook speciale apps downloaden, handig!

Tip 4: Plan (bijna) alles op een locatie.

Heb je een mooie locatie gevonden? Bekijk dan de mogelijkheden om hier eventueel de receptie, het diner en het feest te geven. Zo voorkom je dat jij en je gasten door de regen in de auto moeten stappen. Je kan vaak ook flinke korting krijgen als je meerdere facetten van de dag op een locatie houdt. Heb je toch verschillende locaties geboekt? Zorg er dan voor dat alle gasten droog over kunnen komen naar de auto met een paraplu. Het zou toch erg vervelend zijn als opa en oma helemaal nat geregend zijn en doorweekt op de volgende locatie aankomen.

Tip 5: Je trouwdag draait natuurlijk om een ding: de liefde! Maar het is ook belangrijk om er mooi uit te zien! Houdt een EHBB-kit(eerste hulp bij bruidjes) bij de hand met onder andere: tissues, waterproof mascara en compact powder. Zo kan je je weer even opfrissen tussendoor.

Tip 6: Kleed je er naar. Een strapless jurk is schitterend echt waar, maar in de herfst of winter toch wel een tikkeltje koud! Een warme stola, omslagdoek of een hip vestje kan uitkomst bieden wanneer je het koud krijgt. En natuurlijk een hartverwarmende zoen van je kersverse man houdt de kou ook op een afstand;) Bij echt slecht weer kunnen hippe regen laarzen ook uitkomst bieden. Daarna kan je je glazen muiltjes weer aan om op rond te paraderen.

Tip 7: Geniet! Je kan wel jaren van tevoren je bruiloft plannen, en alles tot in de tip-top puntjes geregeld hebben: het weer kies je helaas niet zelf uit. Laat deze onverwachte factor je bruiloft niet verpest. Geniet van de natuur en haar verschijnselen zoals de regen, hagel en sneeuw, en laat je niet in een bridezilla veranderen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspiratiefoto’s zijn van: weddingwindow.com, jaredwilsonphotography.com en intimateweddings.com

 

Tags: , , ,