Tipje van de sluier

Bij het uitzoeken van je bruidsjurk heb je vast ook al in gedachten of je er een sluier bij wilt of niet, en wat voor een.

Veel bruiden kiezen er voor om een sluier te dragen omdat dit vaak extra romantisch is, en een mooie omlijsting van het gezicht geeft. Ook kan het bruidskapsel hier door extra opvallen en mooi uitkomen. Wij geven je een aantal goede tips om een mooie sluier uit te kiezen die bij jou past!

1. De bruidsjurk is in een bepaalde stof en stijl gemaakt, zorg dat ook de sluier hier bij past. Let ook op eventueel kleurverschil. Als je jurk wit is en je een ivoor kleurige sluier kiest kan het vaak zo zijn dat het net lijkt of de sluier vies is door het kleurverschil. Wel is het verstandig de sluier een net iets donkerdere kleur te nemen als je bruidsjurk.

2. Heb je een hele strakke jurk dan past een lange zwierige sleep er goed bij. Heb je meer een bruidsjurk met pofmouven, kies dan voor een wat kleinere sluier zodat je niet teveel volume creëert.

3. Heb je een sleep aan je jurk, en wil je graag een lange sluier? Zorg er dan voor dat de sluier net iets langer is dan de sleep, anders lijkt het net of de sluier net iets te kort is, en er stof te kort was.

4. Heb je kant en borduursels op je bruidsjurk, dan kan je hier een sluier mooi bij uitzoeken. Pas op dat het niet te wild wordt, en je net een witte kerstboom lijkt met alle bruidsaccesoires, versieringen en decoratie. Is je jurk al heel druk, dan kan je vaak beter kiezen voor een simpele sluier.

5. Een lange sluier kan best lastig zijn om heel de dag te dragen. je kan aan de kapper vragen of de sluier niet teveel in het haar gewerkt kan worden, zodat je de sluier op sommige momenten even af kan doen wanneer jij dat wilt. Het dragen van de sluier bij de ceremonie en in de kerk is erg mooi. Op het feest tijdens het dansen kan het erg sierlijk en vrolijk staan zo’n wapperende sluier, maar tijdens het eten is het misschien makkelijk voor jezelf om de sluier even af te doen!

En nog een laatste tip: Je draagt een sluier maar een keer in je leven, geniet er dus ook van om bruid te zijn! Kies vooral wat jij mooi vind en waar jij je prettig bij voelt!

In onze webshop vind je verschillende sluiers voor je bruiloft.

 

Tags: , , ,