Hoe vind je het perfecte cadeau voor het bruidspaar?

Als je een uitnodiging ontvangt voor een bruiloft is het natuurlijk super leuk. Jij mag – of jullie mogen – aanwezig zijn op de mooiste dag van het bruidspaar. Een hele speciale dag voor hen en de aanwezigen, maar wat is nu het perfecte cadeau voor het bruidspaar op deze mooie, onvergetelijke dag? Een cadeau wat ook onvergetelijk is natuurlijk!

Huwelijkscadeaus vroeger

Aantallen jaren geleden was het gewoon dat een bruidspaar een cadeaulijst opstelden. Veel bruidsparen gingen namelijk trouwen vanuit huis; ze hadden pas net een huis samen en zochten nog naar meubilair en dergelijke. Tegenwoordig is het alleen zo dat er steeds later getrouwd wordt. Huizen zijn al ingericht en kinderen rennen soms al rond. Het is dus ook niet meer gebruikelijk om missende spullen te vragen, want het meeste heb je al. Vaak zie je wel een envelopje op de uitnodiging staan. Hiermee wordt bedoeld dat het bruidspaar graag geld tegemoet ziet komen als je niks kunt bedenken.

Hoe bedenk je dan een perfect cadeau?

Een cadeau bedenken is erg moeilijk. Om je te helpen met ideeën gaan we eerst de uitnodiging bekijken. Is er een cadeaulijst opgesteld? Dit wordt vaak vermeld. Is er een envelopje afgebeeld op de uitnodiging? Dan wordt geld ook op prijs gesteld. Bovendien kun je natuurlijk zelf ook nagaan wat je zou willen geven. Het is namelijk altijd super leuk om een gepersonaliseerd item te ontvangen. Als je niet kunt bedenken, kun je altijd de ceremoniemeester nog vragen of er niet toch nog een cadeaulijst is. Het kan namelijk zijn dat het bruidspaar wel een cadeaulijst heeft, maar het liefst geld ontvangt om deze spullen te kopen.

Als tweede is het belangrijk om na te gaan wat je relatie is met het bruidspaar. Als jouw relatie met het bruidspaar is dat je met één van de twee samenwerkt, is het niet per se nodig om een cadeau te geven. Het is niet nodig om jezelf te onderscheiden van de familieleden en je kunt gewoon kiezen voor geld. Als het bruidspaar dichter bij je staat, dan kan het wel worden verwacht dat je iets meer aandacht aan het cadeau schenkt. Je kunt iets meer uitpakken door middel van een cadeau wat gepersonaliseerd is of bijvoorbeeld als het bruidspaar een aantal dingen missen in huis.

Als derde is het bedrag wat je wilt geven van belang. Het is natuurlijk niet erg leuk om een peper en zout stelletje te krijgen van een paar euro en verder niets. Natuurlijk moet je een gegeven paard niet in de bek kijken, maar het is een dure dag en de gasten zijn duur. Je kunt waarschijnlijk drinken wat je wilt en eten wat je wilt. Dus ga na wat een schappelijk bedrag zou zijn.