Het schoenenspel spelen op je bruiloft

het-schoen-spel-bruiloft

Tijdens een bruiloft is het ontzettend leuk om spellen te spelen. Het leuke hier van is dat er een ontspannen sfeer door ontstaat en iedereen elkaar beter leert kennen. Wel eens van het schoenen spel gehoord? We leggen je uit hoe het spel werkt, én geven je een lijst met vragen die je kan stellen tijdens het spelen van het spel. Enjoy!

 

Zo speel je het schoenen spel op je bruiloft (of die van je broer/ zus/vriendin)

Tijdens de receptie wanneer iedereen een drankje en hapje op heeft en het tijd is om te dansen, drinken en gezelligheid is het een perfecte tijd om met het spel te beginnen. De bruid en bruidegom worden uitgenodigd om op een stoel te zitten, met de rugleuningen tegen elkaar zodat ze elkaar niet zien. Beiden wordt gevraagd de schoenen uit te trekken en één schoen aan de ander te geven. Nu hebben de bruid en bruidegom één schoen van zichzelf in de hand en één schoen van de ander in de hand. Dan komen de vragen die iemand opleest, na iedere vraag wordt deze beantwoord door de schoen in de lucht te houden. Geldt deze vraag voor jou of voor de ander, houdt de schoen omhoog van wie je vind dat het antwoord het beste bij past.

De bruid en bruidegom kunnen elkaar niet zien, maar de rest van de gasten wel, dat maakt het spel zo leuk, en je gasten zullen lachen om de antwoorden die de bruid of bruidegom zullen geven. De gasten zullen hun beter leren kennen, maar het gaat voornamelijk om de leuke reacties en het plezier. Je kan eventueel een punten systeem aan houden zodat het bruidspaar een steeds grotere prijs kunnen winnen naarmate ze meer antwoorden goed hebben (dat wil zeggen, dat ze beiden dezelfde schoen omhoog houden).

het-schoenen-spel-bruiloft

Leuke vragen voor het schoenen spel:

1. Wie is ouder
2. Wie heeft een grotere familie
3. Wie maakte de eerste move om de ander te zoenen
4. Wie is een betere auto rijder
5. Wie heeft meer ongelukken gehad met de auto
6. Wie haalde betere cijfers op school
7. Wie is slimmer
8. Wie is het meeste creatief
9. Wie is meer een avonturier
10. Wie kookt het beste
11. Wie kleed zich beter
12. Wie komt vaker te laat
13. Wie zegt er eerder ‘het spijt me’
14. Wie zei ‘ik hou van je’ als eerst
15. Wie heeft de broek aan in de relatie
16. Wie heeft altijd de afstandsbediening vast
17. Wie zal sneller om aanwijzingen vragen op de weg
18. Wie laat de meeste scheten
19. Wiens voeten stinken erger
20. Wie maakt meer rommel
21. Wie ruimt alles op
22. Wie zal sneller verdwalen
23. Wie wordt het vaakst chagrijnig wakker
24. Wie betaald de rekeningen
25. Wie doet het vaakst boodschappen
26. Wie heeft een gat in de hand
27. Wie gaat het vaakst uit
28. Wie heeft meer vrienden
29. Wie is het meest een familie persoon
30. Van wie houdt je het allermeest

En, ga jij ook het schoenen spel spelen!?

 

(Foto’s via: Katelyn James Photography)

Tags: , ,