5 belangrijke tips voor ceremoniemeesters

ceremoniemeester-planning

Als jij als ceremonie meester gevraagd bent om de bruiloft van je vriend(in) te helpen organiseren is dat een hele eer. Dat betekend dat hij/zij jou georganiseerd vind, jou vertrouwd, en zeker weet dat jij wel een leuk feestje kan maken. Maar het kan best overweldigend zijn om ceremoniemeester te zijn als je dit nog nooit bent geweest, of nog niet zelf getrouwd bent. Maar vrees niet, met deze vijf handige tips ben jij de beste ceremoniemeester die de bruid en bruidegom hadden kunnen wensen.

1.) Lees jezelf in, en interesseer je in de bruid en bruidegom. Welke trends zijn in, wat willen de bruid en bruidegom, waar kan je hen mee helpen? Maak een eerste afspraak om samen rond de tafel te zitten en de allereerste opzet voor de bruiloft te bespreken. Print een lijst uit met Things to do – voor de bruiloft. Wie doet wat, wie is waar verantwoordelijk voor? Print deze lijst dubbel uit zodat iedereen een kopie heeft en weet wat ze te doen staat.

ceremoniemeester-bruiloft

2.) Delegeer! Dit is wellicht de beste tip van alle. Voorkom dat je op de bruiloft zelf rond moet rennen en van alles moet doen. Maak een lijstje met allerlei dingen die gebeuren moeten. Bijvoorbeeld: zorgen voor het gastenboek. Vraag een goede vriend(in) om hier zorg voor te dragen, en er voor te zorgen dat iedere gast hier in schrijft. Het is wel de bedoeling dat je zelf ook geniet van de bruiloft.

3.) Ga vooraf aan de bruiloft al een keer bij alle locaties langs en zet deze alvast in het navigatie systeem van je auto. Zo weet jij de weg al goed, en kom je niet voor verrassingen te staan. Kan je er goed parkeren of moet je een parkeer garage in, is het betaald parkeren? Is er een omleiding of weg opbreking op de trouwdag? Zoek dit soort belangrijke dingen een week van tevoren uit en geef ze ook door aan anderen.

4.) Gebruik enkele plastic bakken en besticker deze met CEREMONIE, DINER, FEEST. Leg alle benodigdheden gecategoriseerd in de bakken. Gebruik je bellenblaas na de ceremonie? Leg deze dan in de bak. Heb je speciale servetten laten bedrukken? Leg deze in de bak voor het diner. Enzovoorts. Met dit overzichtelijke systeem hoef jij je op de bruiloft nergens druk over te maken.

5.) Leg de dag voor de bruiloft alles klaar wat je nodig hebt voor een georganiseerde dag. Leg alle adressen klaar, route kaart, en planningen. Neem de belangrijkste zaken mee in een klein tasje dat je bij je draagt.

Succes!

(Fotocredit: bellethemagazine.com)

Tags: , ,