Bruiloft traditie: het gooien van de kousenband

kousenband-glamour

Het gooien van de kousenband is een leuke traditie op de bruiloft. Maar waarom doen we het? Gewoon voor de lol, of zit er toch een betekenis achter? En hoe zit het met andere culturen – gooit iedereen met een kousenband? Op al deze vragen geef ik je antwoord en uiteraard laten we je de mooiste exemplaren zien!

kousenband-glamour-traditie

 

Vroegergeloofde men dat wanneer zij, de vrijgezelle dames en heren,  iets van de bruid in bezit zouden hebben, dat het geluk in de liefde zou brengen. Dus om de bruid niet te hoeven kaalplukken werd de kousenband bedacht die gegooid kon worden. Het bruidsboeket wordt naar de vrijgezelle dames gegooid. Soms wordt hier flink om gestreden en is het een waar spektakel om naar de te kijken. Degene die het bandje vangt zou daarna trouwen.

Van oorsprong is deze traditie erg Amerikaans, maar de het wordt steeds vaker gedaan in Nederland. Traditie of niet, je mag natuurlijk zelf weten of je hier aan mee doet of niet. Het levert wel even een spannend moment op wanneer de bruidegom onder de jurk duikt, en een rode blos op de wangen van de bruid.

Kousenband Something Blue

kousenband-something-blue

Dit mooie bandje heeft een klein blauw detail op de voorzijde, afgeleid van de traditie ‘Something blue’. Zo sla je dus twee vliegen in een klap als het gaat om tradities!

Kousenband witte vlinder

Heel herkenbaar: de vlinders in je buik die rondfladderen wanneer jij je liefde ziet! Op dit kousenbandje prijkt een mooie vlinder bestaande uit witte kleine kraaltjes.

kousenband-witte-vlinder

 

Kousenband roze-magenta

Houdt je van iets meer kleur? Dan is dit mooie kousenbandje vast iets voor jou. De naam zegt het al: roze-magenta. De satijnen strik op de voorkant maakt het geheel helemaal af.

kousenband-roze-magenta

 

Kousenband set Seaside

Altijd al gedroomd van een bruiloft aan het strand? Doen! Met kleine details maak je het bruiloft thema Beach compleet. Deze set bestaat uit twee bandjes: een om te gooien en een voor jezelf om te bewaren. Want zeg nou zelf, het is toch wel érg zonde om zo’n mooie kousenband weg te gooien.

kousenband-seaside

 

Kousenband set Fairy tale

Voor een echte sprookjes bruiloft is deze set fantastisch! Ook weer twee; een om te houden en een om zelf te bewaren.

And they lived happily ever after..

kousenband-fairytale

Kousenband Glamour

Net nieuw in de collectie! Dit chique kousenbandje is gemaakt van kant en is verstelbaar waardoor iedere bruid het kan dragen. Glamour ten top! Het doet je een beetje denken aan de glamour van vroeger, vintage dus.

kousenband-glamour-wit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doe jij mee aan deze traditie? En welk kousenbandje is jouw favoriet?

Groetjes, Johanneke!

Tags: , ,