Rozenboog

Wie heeft er groene vingers? .. Wat zeg je? Je was niet van plan om laarzen onder je jurk te dragen? Dat snap ik toch, maar om je vast een tip te geven voor je bruiloft: ga creatief denken! Als je goed kijkt zie je tussen alle artikelen in een tuincentrum van heggenscharen, impregneersets, vlonders en plantenklimrekken ook een rozenboog staan. Je weet wel, zo’n boog die je in je tuin kunt zetten, de rozen tegen kunt laten klimmen en dan heb je prachtige versiering. Deze bogen zijn zeer geschikt voor decoratie voor jullie bruiloft! Hoe dan? Dat ga ik uitleggen.

bruiloft versiering rozenboog
Op deze foto zie je de afbeelding uit een folder. Uiteraard heb je geen tijd om echte rozen te laten groeien, tenzij jullie trouwen in 2015, al is dat waarschijnlijk nog wat aan de vroege kant. Er zijn voldoende verschillende mogelijkheden om deze boog te versieren.

Versier de boog met slingers. Slingers in de kleur van jullie bruiloft, wikkel ze er omheen zodat je niets meer van de boog ziet. Je zult zien hoe snel dit een feestelijk uiterlijk heeft! Er zijn verschillende slingers, ook waar hartjes aan de onderkant hangen, die het weer leuk doen aan de bovenkant van de boog.

Naast crepe-papier slingers bestaan er ook rozenslingers. Voor een rustige, romantische decoratie slinger je enkel de rozenslingers en bloemenslingers om de boog heen. Voor een wat voller effect kun je ook eerst beginnen met witte slingers en daarna bloemen er overheen.
Heel romantisch is het wanneer je vanuit een witte basis decoreert met echte rozen. Hier en daar een echte roos of een andere bloem. Vaak staat deze boog bij het huis van de bruid, wanneer ze opgehaald wordt door haar bruidegom. Een prachtige start van jullie bruiloft!

Tags: , , ,