Geeft bellenblaas vlekken op je bruiloft?

bellenblaas-bruidspaarDe vraag van bijna iedere bruid. Geeft bellenblaas een kring wanneer een bel uit elkaar spat op je kleding? Hieronder een overzichtje van veelgestelde vragen, antwoorden en weer nieuwe vragen.

Geeft bellenblaas vlekken op mijn bruiloft?

Bellenblaas is gemaakt van zeepsop. Zonder zeep geen bellen. Dus als je een flesje leeg giet over kleding, dan geeft dit zeker vlekken van de zeeprestjes die achterblijven. Maar je bent waarschijnlijk niet van plan om onder een douche van dit goedje te gaan staan, dus is dit ook niet aan de orde. De bellen worden van een afstandje geblazen, er komen er maar een paar op je terecht die uit elkaar spatten die eventueel vlekken zouden kunnen geven.

Maar de bellenblaas is toch speciaal gemaakt voor bruiloften?

Op veel forums wordt beweerd dat de bellenblaasjes speciaal voor bruiloften gemaakt zijn, de zogenaamde Wedding Bubbles. De term “Wedding Bubbles” is niets anders dan een naam voor de bellenblaasverpakkingen die afgestemd zijn op bruiloften. Ze zijn verkrijgbaar in vele verschillende vormen: belenblaas harten staafje, bellenblaas champagneglasbellenblaas bruidstaart, standaard flesje bellenblaas en nog veel meer. Doordat de verpakking is afgestemd op een bruiloft heten deze Wedding Bubbles, zoals er voor kinderen ook Bob de Bouwer bellenblaas bestaat. Is de inhoud anders? Nee, alleen de buitenkant. In de wedding bubbles voor bruiloften zit dezelfde inhoud, maar de buitenkant is anders.

Bellenblaas bruidstaart

Bellenblaas Bruidstaart voor je bruiloft

Wat ik ook tegenkwam op een forum, was dat deze bellenblaas droge stof bevat waardoor er geen vlekken meer ontstaan. Ik heb dit gecontroleerd bij een chemisch analyst. Het zou kunnen zijn dat er droge stof doorheen zit, dit geeft inderdaad minder vlekken, doordat er minder zeepsop is. Maar daardoor zouden de bellen ook minder worden. Er is een grote kans, dat dit verhaal gewoon onzin is.

Kan ik deze Wedding Bubbles dan wel veilig gebruiken?

Dat hangt af van een aantal factoren. Schud de bellenblaas altijd van tevoren! Als het zeep dan een beetje gezakt is, mengt dit weer goed en is de kans groter dat je mooie bellen krijgt, in plaats van spetters die vlekken kunnen geven.
Of je de bellenblaas veilig kunt gebruiken hangt ook af van de stof van de jurk. Een absorberende stof zal sneller vlekken geven dan een jurk van een dikke gladde stof. Daar kan soms zelfs een kop thee over vallen, wat er met een doekje afgeveegd kan worden. Dus ook hier is het van afhankelijk.

Samengevat, bellenblaas kan dus vlekken geven, afhankelijk van een aantal factoren. Dit product wordt echter veelvuldig gebruikt bij bruiloften en als deze bellenblaas echt problemen zou geven, dan zijn er waarschijnlijk meer dan 10.000 bruiden per jaar die met vlekken van bellenblaas rondlopen. Wij hebben nog nooit klachten gehad over vlekken met bellenblaas, maar we geven geen garanties. Is er iemand die hier negatieve of juist positieve ervaringen mee heeft dan horen wij het graag!

Tags: , , ,